Aftoetsen voorbehouden en risicovolle handelingen

Van: 23.02.2021 - 09:30
Tot: 23.02.2021 - 16:30
Locatie: MGZT, Grotebrugse Grintweg 52, TIEL
Maximum aantal deelnemers: 8
Prijs: € 248,00

Inhoud van de cursus:


Aftoetsen voorbehouden en risicovolle handelingen.

Je voert op dit moment de handelingen regelmatig uit en wilt deze af laten toetsen. Voer je de handelingen niet regelmatig uit, doe dan eerst de inoefendag ( zie kopje oefendag voor data, op onze website).  De theorie voor de handelingen is behaald in de e-learning. Het certificaat moet je voor aanvang tonen, kan ook digitaal.

Uitvoering:

Als deelnemer toets je elkaar af conform de observatielijsten van Vilans. Door het inzetten van deze werkvorm spreken deelnemers elkaar aan op de eigen verantwoordelijkheid. De docent begeleidt dit proces. Er wordt casuistiek ingezet. Rondt de deelnemer de theorie en praktijk succesvol af, dan ontvangt de deelnemer een certificaat.

Wij werken in groepjes van twee of drie personen, waarbij de docent beschikbaar is per 4 deelnemers. Er zijn twee docenten van Maatschap Goed Zorgen Tiel aanwezig tijdens deze aftoetsdag.

De volgenden verpleegtechnische vaardigheden worden deze dag afgetoetst;

 1. Injecteren, i.m. en s.c.
 2. Injecteren insuline
 3. Meten bloedglucose.
 4. Katheteriseren man/vrouw
 5. Verwisselen suprapubisch katheter
 6. Verzorgen suprapubisch katheter
 7. Blaasspoelen
 8. Inbrengen neus/maagsonde
 9. Toedienen sondevoeding
 10. Verzorgen PEG
 11. ACT zwachtelen
 12. Toedienen O2
 13.  Verzorgen van een stoma
 14. Meten vitale functies

Doelstelling

Het aftoetsen van de uitvoering van het verpleegtechnisch handelen in een skillslab met betrekking tot het voorbehouden en risicovolle handelen. 

Doelgroep

De doelgroep voor deze scholing bestaat uit zorgverleners , verpleegkundigen en verzorgenden IG die met voldoende resultaat de e-learning hebben gedaan bij  e-Learning made Easy. Anders opgeleide belangstellenden (VGZ) kunnen ook meedoen aan de toetsing. Hierbij is het beschikken over ervaringsdeskundigheid een voorwaarde. Ook is het belangrijk om te overleggen met uw organisatie om deel te nemen aan deze toetsdag.

De oefendag is geschikt voor  niveau verzorgenden 3 en verpleegkundigen (BIG geregistreerd) niveau 4- 5.


Terug naar overzicht