Overige scholings-aanbieders die gebruik maken van onze leslocatie

Naast de scholingen die MGZT zelf aanbiedt, verhuren wij onze scholingsruimte ook aan organisaties die op zorg-gerelateerde vlakken scholingen aanbieden. We stellen ze hier graag aan u voor:

 

 

Desiree Helmond (www.trainenmetzorg.nl) verzorgt scholingen rondom de thema’s dementie en rouw en verliesbegeleiding. Zij helpt zorgverleners die het lef hebben naar hun eigen handelen te kijken waardoor zij met passie hun werk kunnen blijven doen en de cliënt meer kwaliteit van leven ervaart. Zij geeft scholingen over sterven, rouw, dementie, eenzaamheid en zingevingsvragen. Deze thema's spits zij desgewenst toe op de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook heeft zij veel ervaring in de ondersteuning van mantelzorgers en het (samen)werken met vrijwilligers.
U kunt het scholingsprogramma van Desiree opvragen via info@trainenmetzorg.nl

 

 

Else Boerema is verpleegkundige, sociaal wetenschapper en haptonoom. Ze heeft een eigen praktijk voor haptotherapie (www.bemoved-haptotherapie.nl). Bij Maatschap Goed Zorgen verzorgt ze scholingen in "Haptonomisch verplaatsen'.

Zorgverleners ervaren in haar lessen dat ze bij transfers cliënten kunnen uitnodigen tot bewegen, in plaats van hen op spierkracht te tillen. Dit contactvolle uitnodigen is prettiger voor de cliënt waardoor deze makkelijker meewerkt. Er ontstaat een samen bewegen, licht voor beiden.

Deze benaderingswijze is speciaal waardevol in de thuissituatie (minder hulpmiddelen) en bij de verzorging van mensen met dementie (zij begrijpen lichaamstaal beter dan gesproken taal).

Kijkt u voor meer informatie en het actuele scholingsaanbod op de site: www.some-thing-else.nl.